Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego.Nie sądziłam że wyjdą tak smaczne, z tak małej ilości składników.Na dodatek bardzo szybciutko się je robi
15 min
Składniki:
ćwiartka dużej główki młodej kapusty
2 jajka
2 łyżki śmietany 18 %
4 łyżki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do bigosu, kucharek
100 g sera żółtego
olej do smażenia
Placki z młodej kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy jajka ze śmietaną, przyprawami i mąką. Dodajemy do kapusty, mieszamy, następnie dodajemy starty ser, mieszamy.
2.Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Zajadamy z sosami mięsnymi, lub tak jak my z sosem słodko kwaśnym.
Komentarze