Placki serowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takie placuszki przygotowałam dla mojego Niejadka. Są pyszne, pożywne, sycące i szybkie w przygotowaniu. Świetne na śniadanie, kolację albo do pracy. Można jeść je zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 250 g twarogu półtłustego
    2) 1 banan
    3) 2 jajka
    4) 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
    5) 3 łyżki mąki pszennej
    6) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    7) łyżeczka esencji waniliowej (opcjonalnie)
    8) łyżeczka cynamonu
    9) olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki serowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, banana miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 2. W misce łączymy rozdrobniony ser, mus bananowy, jajka, mąkę, amarantus, proszek do pieczenia, esencję waniliową, cynamon i wszystko mieszamy.
  • 3. Na rozgrzanej patelni, wysmarowanej olejem kokosowym, formujemy łyżką placuszki i smażymy aż będą rumiane. Placki przewracamy na drugą stronę dopiero, gdy jedna strona będzie już podsmażona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować