Placki serowo-bananowe

  • wyświetlono: 523 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Takie placuszki przygotowałam dla mojego Niejadka. Są pyszne, pożywne, sycące i szybkie w przygotowaniu. Świetne na śniadanie, kolację albo do pracy. Można jeść je zarówno na ciepło, jak i na zimno.

aga3103
  • 16 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1) 250 g twarogu półtłustego
2) 1 banan
3) 2 jajka
4) 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
5) 3 łyżki mąki pszennej
6) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
7) łyżeczka esencji waniliowej (opcjonalnie)
8) łyżeczka cynamonu
9) olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki serowo-bananowe

  • 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, banana miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 2. W misce łączymy rozdrobniony ser, mus bananowy, jajka, mąkę, amarantus, proszek do pieczenia, esencję waniliową, cynamon i wszystko mieszamy.
  • 3. Na rozgrzanej patelni, wysmarowanej olejem kokosowym, formujemy łyżką placuszki i smażymy aż będą rumiane. Placki przewracamy na drugą stronę dopiero, gdy jedna strona będzie już podsmażona.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilplackizdrowie_na_talerzutwarógbananśniadaniedla dziecibez cukru

Komentarze

Podobne przepisy

Placki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Placki cukiniowo-serowe

Chrupiące placki z cukinii z dodatkiem...

Placki bananowe

Dodane przez: Szarlota

Placki bananowe

Słodkie wspomnienie wakacji

Khachapuri, czyli placki serowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Khachapuri, czyli placki serowe

Przepis pochodzi z kuchni gruzińskiej....

Placki bananowe 1

Dodane przez: agnieszkaglg

Placki bananowe z borówkami

Zdrowe placki w parę minut. Idealne...

Placki serowe z jabłkiem

Dodane przez: Malinka5

Placki serowe z jabłkiem

Sycące, mocno jabłkowe i delikatne...

placki owsiano bananowe

Dodane przez: Bolkaa

PLACKI OWSIANO-BANANOWE

Urzekły nas, wszystkich bez wyjątku!...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE