Placki bananowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyptą cynamonu. Placki bananowe posmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Palce lizać, polecam!

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    2 małe jajka
    200 ml mleka
    230 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    szczypta cynamonu
    1 łyżka masła klarowanego lub oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki bananowe 1. Dojrzałe banany średniej wielkości rozgnieść za pomocą widelca. Do rozgniecionych bananów dodać mleko oraz całe jajka. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, porządną szczyptę cynamonu i cukier puder. Cukier puder można zastąpić miodem lub ksylitolem. Wszystko miksować przez minutę, aż powstanie jednolite, gęste ciasto. Ciasto odstawić na 2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę masła klarowanego lub oleju. Nakładać po 1 łyżce ciasta i smażyć okrągłe placuszki na małym ogniu z obu stron. Po usmażeniu podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować