Pyszne, puszyste i delikatne placuszki z dodatkiem serka wiejskiego i banana wypełnione w środku płynną czekoladą. Doskonałe na śniadanie lub podwieczorek. Moje dzieci je uwielbiają.
Placki serowo-bananowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banana i serek wiejski rozdrabniamy blenderem. Dodajemy budyń śmietankowy, 2 żółtka, 2 czubate łyżki mąki żytniej, łyżeczkę proszku do pieczenia i opcjonalnie łyżkę cukru waniliowego i wszystko mieszamy.
2.Z białek ubijamy pianę, dodajemy ją do masy i delikatnie mieszamy.
3.Na rozgrzanej nieprzywierającej patelni wysmarowanej łyżką formujemy placki. W środek każdego placka wciskamy kostkę czekolady (jeśli czekolada wystaje na zewnątrz przykrywamy ją ciastem). Placki smażymy z dwóch stron aż będą rumiane.
Komentarze