Pikantna zupa po syczuańsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakowite danie kuchni orientalnej :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    1 jajko
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 marchewka
    kawałek pora
    garść grzybów mun
    1/2 papryki
    1 litr bulionu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    5 łyżek sosu sojowego
    1 łyżeczka curry
    szczypta chili
    1 łyżka sosu chili
    50 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Pikantna zupa po syczuańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun namoczyć. Marchewkę, pora i grzyby pokroić i wrzucić do gotującego się bulionu. Fileta z kurczaka rozdrobnić w blenderze, dodać 1 łyżkę sosu sojowego, curry, chili, wymieszać i wrzucić do bulionu, tak żeby mięso się nie skleiło. Dodać kukurydzę razem z zalewą i pokrojona w kostkę paprykę. Gotować 10 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody i wlać do zupy, dodać makaron ryżowy, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, sos chili i gotować 5 minut. Jajko roztrzepać i cienkim strumieniem wlać do zupy. Zagotować i podawać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować