Pikantna zupa dyniowa dla Twardzieli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ta zupa swą mocą przepędzi jesienną słotę.
Jest pikantna, esencjonalnia i aksamitna.
Nic tylko jeść! :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500g puree z pieczonej dyni
    - 1 mała wypestkowana i posiekana papryczka chilli,
    - 1 posiekana cebula,
    - 1 posiekany ząbek czosnku,
    - 1 puszka mleka kokosowego,
    - 1 szkl. bulionu warzywnego,
    - 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej,
    - 1 łyżka oliwy z oliwek,
    - 1 łyżeczka startego imbiru,
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Pikantna zupa dyniowa dla twardzieli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i czosnek - delikatnie podsmaż.
  • 2. Następnie dodaj chilli i imbir. Całość wymieszaj i przez kolejne 2 minuty razem duś na małym ogniu
  • 3. Połącz ze sobą dyniowe puree, bulion warzywny i podduszoną cebulę z dodatkami. Dodaj trawę cytrynową i całość gotuj przez 15 minut.
  • 4. Na koniec wzbogac zupę o mleczko kokosowe, sól i pieprz. Calosc zblenduj na gładki krem i zjedz .

Porady

Jeśli nie masz puree z dynie, to nic straconego. Świeżą dynię pozbaw pestek i skóry, pokrój w kostkę. Umieść ją na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 180 St.C Po tym czasie usuń wszelkie zarumieniania i zmiksuj dynię na puree.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować