Dania kuchni chińskiej i tajskiej przyrządza się niesamowicie szybko , najczęściej na woku, a składniki zwykle dostępne są w każdym sklepie.Duża ilość przypraw sprawia, że dania są niezwykle aromatyczne.
Biała ryba po syczuańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
W misce roztrzepujemy jajko z mąką pszenną, winem i 1 łyżką sosu sojowego , dodajemy pokrojoną w większą kostkę rybę, obtaczamy.
Smażymy partiami przez ok. 3-4 minuty w woku z rozgrzanym olejem, wyciągamy, odstawiamy w ciepłe miejsce.
Zlewamy z woka pozostały olej pozostawiając trochę na spodzie, dodajemy posiekaną cebulę, seler naciowy, pokrojony w paseczki czosnek oraz chilli i smażymy cały czas mieszając przez ok. 3 minuty.
Komentarze