Pikantna zupa krem z dyni z dodatkiem gruszki.

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa prosta w przygotowaniu, smaczna i rozgrzewająca, idealna na chłodne wieczory.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała dynia hokkaido (ok 1,5 kg)
    2 lub 3 gruszki
    1 duża cebula
    1 l wywaru warzywnego lub mięsnego
    chili, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Pikantna zupa krem z dyni z dodatkiem gruszki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki do zupy krem z dyni 1. Dynię oczyścić z pestek i pokroić na małe kawałki. Gruszki i cebulę obrać i pokroić. Przygotować naczynie żaroodporne wyłożyć na nim dynię, gruszki i cebulę, skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
    Miękkie upieczone składniki zmiksować i dodać do nich wywar warzywny lub mięsny. Wywar dodajemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji zupy w zależności od indywidualnych upodobań.
    Zupę przyprawiamy chili, czarnym pieprzem i solą.
    Zupę możemy podawać jako czysty krem lub z dodatkami np. ryżem czy makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować