Piersi z kurczaka za szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy, nacieramy kozieradką, solą, pieprzem i pozostawiamy. Szpinak podsmażamy na oleju. Doprawiamy gałką muszkatołową, kuminem rzymskim, solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Każdy płat mięsa smarujemy porcją serka. Lekko oprószamy solą i na to kładziemy porcję szpinaku. Zwijamy, tworząc roladkę. Dla ułatwienia spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy roladki na złocisty kolor. Następnie podlewamy odrobiną wody, sosem worcester, przykrywamy pokrywą i podduszamy chwilę.
Porady
Po zdjęciu z patelni, pamiętajmy o wyjęciu wykałaczek
Komentarze