Piersi z kurczaka za szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Wybornie smakują z ziemniaczanym puree lub jaśminowym ryżem... :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • -2piersi z kurczaka
    -1/2op. szpinaku „baby”
    -250g serka typu „mój ulubiony”
    -2 ząbki czosnku
    -szczypta kuminu rzymskiego
    -1/2łyzeczki kozieradki
    -1łyzka sosu worcester
    -szczypta gałki muszkatołowej
    -sól morska
    -pieprz czarny (świeżo mielony)
    -mąka
    -olej rzepakowy
    -1łyzka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka za szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy, nacieramy kozieradką, solą, pieprzem i pozostawiamy. Szpinak podsmażamy na oleju. Doprawiamy gałką muszkatołową, kuminem rzymskim, solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Każdy płat mięsa smarujemy porcją serka. Lekko oprószamy solą i na to kładziemy porcję szpinaku. Zwijamy, tworząc roladkę. Dla ułatwienia spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy roladki na złocisty kolor. Następnie podlewamy odrobiną wody, sosem worcester, przykrywamy pokrywą i podduszamy chwilę.

Porady

Po zdjęciu z patelni, pamiętajmy o wyjęciu wykałaczek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować