Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą

4.49 (181 ocen)

  • 45 min

Jest to potrawa przy której

  • 45 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    Szpinak mrożony brykiet ( 6 szt jednak jeśli macie możliwość zdobycia świeżego to polecam)
    2 ząbki czosnku
    Miks sałaty (wg uznania)
    Ser feta
    sos winegret, sól, pieprz, przyprawa do mięsa Delikat, oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowana pierś 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Robimy nacięcie wzdłuż piersi tak aby wyszła nam kieszonka. Nacieramy całą pierś przyprawa do mięsa i odkładamy na jakieś 15 minut aby się zamarynowała.
    W tym czasie na gorącą oliwę wyciskamy 2 ząbki czosnku. Czekamy aby się zrumieniły i wrzucamy szpinak. Razem dusimy do momentu aby woda wyparowała. Musimy odczekać aby szpinak chwile przestygł i mieszamy go z fetą wg uznania, ja lubię dużo.
    Nadziewamy pierś naszym farszem i spinamy wykałaczkami.
    Tak przygotowaną pierś kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy na złoty kolor. Później wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st.
    Sałatę mieszamy z winegretem i doprawiamy wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować