Expresowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy delicjami. Wolne przestrzenie wypełniamy krakersami (można je połamać na kawałki). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. W wysokim naczyniu ubijamy mocno schłodzona śmietanę, wraz z Smietan-fixem. Serek mascarpone rozpulchniamy mikserem, dodajemy esencję waniliową i cukier puder. Miksując, dodajemy czekoladę. Jak wszystko ładnie się połączy dodajemy ubitą śmietanę i lekko mieszamy już łopatką. Powstałą, puszystą masę wykładamy na wcześniej przygotowane podłoże z delicji i krakersów. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Przed podaniem obsypujemy obficie gorzką czekoladą...
Porady
Ciasto najlepiej wstawić do lodówki na kilka godzin, albo na całą noc.
Komentarze