EXPRESOWY TORCIK

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki, wspaniały deser. Niesamowicie puszysty krem, rozpływający się w ustach z nutą wanilii.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 op. delicji pomarańczowych
    -kilka krakersów
    -200g serka mascarpone
    -400ml śmietanki 30%-36%
    -1tabliczka białej, dobrej jakości czekolady
    -1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej
    -1łyzeczka cukru pudru
    -1op. śmietan-fixu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Expresowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy delicjami. Wolne przestrzenie wypełniamy krakersami (można je połamać na kawałki). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. W wysokim naczyniu ubijamy mocno schłodzona śmietanę, wraz z Smietan-fixem. Serek mascarpone rozpulchniamy mikserem, dodajemy esencję waniliową i cukier puder. Miksując, dodajemy czekoladę. Jak wszystko ładnie się połączy dodajemy ubitą śmietanę i lekko mieszamy już łopatką. Powstałą, puszystą masę wykładamy na wcześniej przygotowane podłoże z delicji i krakersów. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
    Przed podaniem obsypujemy obficie gorzką czekoladą...

Porady

Ciasto najlepiej wstawić do lodówki na kilka godzin, albo na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Sery Wanilia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować