Gulasz z piersi kurczaka

4.81 (184 ocen)

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa która w naszym domu gości od wielu lat. Córka jak była mała na ten gulasz , mówiła kurczak w sosie orzechowym. Podajemy z ziemniakami lub ryżem jak to lubi .

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka,
    przyprawa , ja zawsze używam przyprawy do mięs,( przyprawa według uznania)
    słodka śmietana 18%,
    3 łyżki mąki,
    tłuszcz do smażenia,
    Podajemy z ziemniakami lub ryżem jak kto lubi.
Wystaw ocenę:

4.81 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski lub grubszą kostkę przyprawić , podsmażyć.
    2. Podsmażone piersi zalewamy przegotowaną wodą, gotujemy 30 minut.
    3. Dodajemy zawiesinę z mąki i śmietany ( dla mniej wprawnych gospodyń proponuje przetrzeć zawiesinę przez sitko, nie będzie grudek}
    4. Gulasz jeszcze pogotować kilka minut z zawiesiną.
    5. Na koniec można doprawić tą samą przyprawą.

Porady

Do gulaszu można dodać pieczarki, paprykę co kto lubi. Moja rodzina lubi bez dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować