Faszerowana pierś z kurczaka

4.5 (160 ocen)

Faszerowana pierś z kurczaka

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    25 dkg pieczarek
    majeranek
    pieprz
    bazylia
    1 mała cebula
    135 g serka sałatkowego Falvita
    oliwa z oliwek
    suszone pomidory
    1 kg ziemniaków
    Surówka:
    2 główki cykorii
    2 jabłka
    2 marchewki
    sól
    pieprz
    cukier
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś faszerowana 1. Przygotowanym farszem nadziewamy piersi i układamy w blaszce (w razie gdyby się ‘rozpadały’ można spiąć wykałaczkami i związać patyczki nitką), podlewamy odrobiną oliwy i posypujemy suszonymi pomidorami.
  • Pierś faszerowana 2. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry. Mięso wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut. Ziemniaki pieczemy we Frytownicy Acti Fry (mogą być też pieczone razem z mięsem w piekarniku). Warzywa myjemy i ścieramy na tarce, podlewamy oliwą, dosypujemy sól, pieprz i cukier.
  • 3. Piersi myjemy i ostrym nożem rozcinamy tworząc kieszonkę (trzeba uważać, by nie przebić na wylot). Pieczarki i cebulę siekamy w kosteczkę i przysmażamy z przyprawami, odstawiamy do przestygnięcia i mieszamy z rozdrobnionym serkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Farsz Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować