FASZEROWANA PIERŚ Z KACZKI

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczna :)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kaczki
    Ser solankowy w kostkach w zalewie z bazylią i oregano-200 g
    6 dużych pieczarek
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Faszerowana pierś z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś 1. Z piersi zdejmujemy skórę.Usuwamy kości.Otrzymane 2 filety cienko rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy przyprawami.
  • 2. Ser wyjmujemy z zalewy,rozgniatamy widelcem.Pieczarki drobno kroimy,smażymy na oleju,doprawiamy do smaku.Studzimy.
  • pierś 3. Filety układamy jeden przy drugim,smarujemy serem.Na ser ukłdamy pieczarki.Zwijamy w roladę.Otrzymana roladkę zawijamy w skórę .obwiązujemy ciasno sznureczkiem,smarujemy masłem i posypujemy przyprawami.
  • 4. Roladke układamy w naczyniu żarodpornym i pieczemy ok 50 minut,często polewajac wytworzonym sosem.Po upieczeniu zdejmujemy sznureczek i kroimy w plastry.SMACZNEGO!!!

Porady

Czas pieczenia zależy od piekarnika ,więc zawsze należy sprawdzic czy sie upiekło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kaczka Pieczarki Pierś z kaczki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować