REKLAMA
Nigdy nie słyszałam o faszerowaniu i pieczeniu kurczaka z makaronem, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje . Mogę śmiało powiedzieć, że jest przepyszny, polecam wszystkim!
Pyszne, aromatyczne mięso na uroczysty rodzinny obiad.
Kurczak pieczony, wcześniej marynowany w solance jest delikatny i bardzo smaczny. Pęczak ze skwarkami i majerankiem stanowi farsz. Czyli mamy dwa w jednym. Wystarczy jeszcze ulubiona sałatka i obiad gotowy.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z farszem z pieczarek i szpinaku. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Wystarczy trochę zręczności i czasu, by przygotować coś specjalnego; faszerowanego kurczaka bez kości. Mięso jest soczyste, aromatyczne, smaczne, łatwe do porcjowania.
Soczysty, chrupiący i nieziemsko pyszny, a przy tym bardzo prosty w przygotowaniu, kurczak z piekarnika.
Tą przystawką zastawiamy stoły na wszystkich rodzinnych uroczystościach.
Taki nadziany kurczak jest idealny na specjalne okazje. Ponieważ lubię soczyste różowe mięsko, kurczaka przez kilka dni moczyłam w roztworze soli peklowej. Dzięki temu nie tylko miał apetyczny kolor i rozpływał się w ustach ale też dużo szybciej się upiekł.
Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.
Faszerowany kurczak to idealna propozycja na rodzinny obiad. Mięso dzięki glazurze jest delikatne i soczyste a farsz świetnie się ze sobą komponuje tworząc pyszne danie.
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami