Pierś duszona w kiszonych ogórkach

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięciutkie mięsko w pysznym sosie ogórkowym. Zdrowo i smacznie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś kurczaka 400-500 g
    ogórki kiszone 4 większe
    siemię lniane 4 łyżki
    olej rzepakowy 2 łyżki
    estragon 2 łyżki
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Dania główne

Pierś duszona w kiszonych ogórkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pozbawione błonek piersi nacieramy estragonem, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
    Można to zrobić nawet dzień wcześniej.
    Potem mięso kroimy w 1 cm plastry i podsmażamy na oleju po 2 minuty z każdej strony.
    Starte ogórki na dużych oczkach dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 minut.
    Pod koniec dodajemy zmielone siemię lniane.
    Podajemy z kolorowym ryżem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Siemię lniane Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować