Pierogi z soczystą morela

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Są takie lekkie i orzeżwiające z tymi owocami

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO PIEROGOWE:P
    0,5 kg mąki pszennej
    1 łyżka oleju
    1 wody przegotowanej
    FARSZ;
    0,5 kg moreli
    2 łyżki cukru brązowego
    DODATKI:
    kilka łyżek jogurtu naturalnego
    mięta świeża do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soczystą morela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatam ciasto elastyczne na pierogi z mąki,oleju i ciepłej wody.
    Odstawiam na 30 min aby odpoczęło.
    Morelę myję,usuwam pestki i kroję na ćwiartki.
    Ciasto pierogowe wałkuję cienko i wycinam szklanką koła.
    Na każdy kole układam kawałeczki moreli i posypuję szczyptą cukru.
    Dobrze zlepiam brzegi każdego pieroga robiąc wzorek widelcem.
    Wkładam pierogi do wrzącej osolonej wody i gotuje 3 minuty aż wypłyną na wierzch.
    Wyjmuję łyżką cedzakową na talerze .
    Nakładam kleksy z jogurtu i zdobię listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować