Pierogi z soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pierogi na lubelszczyśnie robi się praktycznie ze wszystkim ..

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 900 gramów
    - wrzątek: 600 mililitrów
    - olej: 2 łyżki
    - soczewica zielona: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 3 szczypty
    - majeranek: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę namoczyć na kilka godzin. Ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić, Cebulkę przyrumienić na tłuszczu i zmielić razem z soczewicą. Wymieszać z przyprawami.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.

    Wałkować cienko i wykrawać szklanką krążki, Lepić pierożki i gotować we wrzątku..Podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mąka Olej Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.51 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pierogi z soczewicą czerwoną

To może cię zainteresować