Pierogi z grzybami

0 (0 ocen)

Wigilijne pierogi z grzybkami :) Pycha:)

Składniki:

  • ciasto :

    2 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    pół szklanki ciepłej wody
    1 łyżka oleju
    sól

    farsz:

    40 g grzybków suszonych
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    sól,pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Farsz:
    Grzyby moczyć w wodzie przez noc. Następnie je ugotować w tej samej wodzie ,w której się moczyły. Odcedzić.
    Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Grzybki drobno pokroić i wymieszać z cebulką. Wystudzić.Doprawić solą i pieprzem.

    Ciasto :
    Składniki na ciasto dokładnie wyrobić. Podzielić na dwie części. Rozwałkować. Wycinać szklanką kółka. Na każde kółko nakładać farsz i zlepiać. Można dociskać widelcem lub zrobić falbankę.

    Pierogi ugotować w osolonej wodzie, od wypłynięcia 5 minut.

Porady

Najlepiej smakują odsmażane :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować