Pierogi z białą surową kiełbasą i czosnkiem niedźwiedzim

5 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubicie pierogi ? a jedliście może wykonane z białej surowej kiełbasy, dziś takie sobie wymyśliłam i nie żałuję ponieważ wyszły przepyszne lepszych to chyba nie jadłam. Myślę że przepis przypadnie wam do gustu o ile ktoś lubi i pierogi i białą surową kiełbasę

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na farsz :

    2 średnie cebule,

    2 łyżki oleju,

    6 pętek białej surowej kiełbasy 680 g,

    1 jajko rozmiar M,

    1,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego,

    0,5 łyżki czosnku granulowanego



    składniki na ciasto pierogowe :

    3 szklanki mąki pszennej,

    1 szklanka mocno ciepłej wody,

    1 szczypta soli drobnej,

    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z białą surową kiełbasą i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Na początek do patelni wlać dwie łyżki oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć ją na jasno brązowy kolor, następnie do miski dodać kiełbasę surową białą oczyszczoną z flaka wsypać przyprawy i dodać całe jajko. Wszystko dokładnie za pomocą ręki wyrobić do połączenia się ze sobą wszystkich dodanych składników, odstawić przygotowany farsz i przygotować ciasto na pierogi a mianowicie do miski wsypać mąkę oraz sól a następnie wlać mocno ciepłą wodę i szybkim ruchem łyżki wymieszać aby ciasto się nie sparzyło, po chwili wyrobić ręką a podczas wyrabiania wlać olej i wyrobić na jednolite miękkie i gładkie ciasto, odstawić pod ściereczką aby odpoczęło
  • pierogi 2. Gdy ciasto już odpoczęło na stolnicę wysypać mąkę i przełożyć odpoczęte ciasto wierzch ciasta posypać mąką a następnie rozwałkować nie za cienko, ciasto jest elastyczne i delikatne z rozwałkowanego wycinać szklanką kółka następnie brać jeden krążek wyciętego ciasta rozciągnąć go i nałożyć łyżeczkę farszu z białej surowej kiełbasy, sklejać formując pieroga. Do garnka wlać wodę posolić ją i doprowadzić do zagotowania, jak już się zagotuje wkładać po kilka sztuk przygotowanych pierogów i gdy wypłyną na wierzch zamieszać i gotować na wolnym ogniu przez 5 - 7 minut. Ugotowane wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej na talerz
  • pierogi 3. Tak przygotowane pierogi z białej surowej kiełbasy podałam ze skwarkami usmażonymi z boczku wędzonego parzonego, mówię wam szczerze jedzonko mega smaczne i pożywne a ciasto wyszło taki miękkie aż rozpływało się w ustach. Jeżeli zostanie pierogów można je zamrozić w szczelnie zamkniętym pojemniku a następnie odmrozić na spokojnie dzień przed podgrzaniem czy odsmażeniem. Przepis serdecznie polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować