Masło z czosnkiem niedźwiedzim

  • wyświetlono: 1312 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Niezwykle aromatyczne masło do smarowania pieczywa, do omaszczenia pierogów lub kopytek. Wszystko to za sprawą liści czosnku niedźwiedziego, pierwszych wiosennych liści.

Mniam1
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 g masła 82%
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki oleju rzepakowego
25 g świeżego czosnku niedźwiedziego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Masło z czosnkiem niedźwiedzim

  • 1. Liście czosnku niedźwiedziego zmiksować na gładką masę za pomocą blendera z olejem i solą himalajską (można zastąpić zwykłą). Miękkie masło utrzeć i ucierając dodać puree z czosnku. Przełożyć na folię spożywczą, zawinąć formując rulonik i zabezpieczając końce jak przy cukierku. Można też masło przełożyć do foremek, w zależności od tego jaki kształt chcemy uzyskać. Wstawić do lodówki, aż zastygnie. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wiosnanowalijkiczosnek niedźwiedzimasełkodo pieczywadodatek do pierogów
 

Komentarze

Podobne przepisy

Masło smakowe z majonezem i sezamem

Dodane przez: JustKuchcik

Masło smakowe z majonezem i sezamem

Masło smakowe to świetny sposób...

Pasta z cukinii z czosnkiem

Dodane przez: teresa-kr

Pasta z cukinii z czosnkiem

Właśnie jestem na etapie przerabiania...

pasta z łososia z masłem

Dodane przez: bella81

pasta z łososia na maśle

przepis na smaczną i szybką w przygotowaniu...

Masło z wędzonej makreli

Dodane przez: AnetaJ

Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej...

Masło z wędzonej makreli robi się...

Domowe masło

Dodane przez: smak i uczucie

Domowe masło

Cóż może być lepszego niż domowe...

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

Dodane przez: Bernadetta

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

Dziś miałam ochotę na sardynki...