Masło z czosnkiem niedźwiedzim

  • wyświetlono: 2037 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Niezwykle aromatyczne masło do smarowania pieczywa, do omaszczenia pierogów lub kopytek. Wszystko to za sprawą liści czosnku niedźwiedziego, pierwszych wiosennych liści.

Mniam1
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 g masła 82%
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki oleju rzepakowego
25 g świeżego czosnku niedźwiedziego

Sposób przygotowania przepisu:

Masło z czosnkiem niedźwiedzim

  • 1. Liście czosnku niedźwiedziego zmiksować na gładką masę za pomocą blendera z olejem i solą himalajską (można zastąpić zwykłą). Miękkie masło utrzeć i ucierając dodać puree z czosnku. Przełożyć na folię spożywczą, zawinąć formując rulonik i zabezpieczając końce jak przy cukierku. Można też masło przełożyć do foremek, w zależności od tego jaki kształt chcemy uzyskać. Wstawić do lodówki, aż zastygnie. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wiosnanowalijkiczosnek niedźwiedzimasełkodo pieczywadodatek do pierogów

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe

Dodane przez: ziutula

masło z prawdziwej wiejskiej śmietany

masło jest w czystej postaci masła,...

Masło smakowe z majonezem i sezamem

Dodane przez: JustKuchcik

Masło smakowe z majonezem i sezamem

Masło smakowe to świetny sposób...

Masło z wędzonej makreli

Dodane przez: AnetaJ

Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej...

Masło z wędzonej makreli robi się...

Pasta z cukinii z czosnkiem

Dodane przez: teresa-kr

Pasta z cukinii z czosnkiem

Właśnie jestem na etapie przerabiania...

pasta z łososia z masłem

Dodane przez: bella81

pasta z łososia na maśle

przepis na smaczną i szybką w przygotowaniu...

smalczyk

Dodane przez: Anitka0804

Smalczyk z czosnkiem i majerankiem

Smalczyk jest tak pyszny że robiłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE