Pierogi z białą kiełbasą

2.38 (8 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Soczyste pierogi z surowego mięsa z białej kiełbasy i smażoną cebulką.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    1. 6-8 sztuk białej, surowej kiełbasy
    2. Średnia cebula
    3. Sól, pieprz, majeranek

    Ciasto na pierogi:
    1. 4 szklanki mąki pszennej
    2. Gorąca woda
    3. Jajko (można pominąć)
Wystaw ocenę:

2.38 (8 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    1. Z kiełbas ściągamy osłonki , mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną i usmażoną cebulę.
    2. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
    3. Powstały farsz mieszamy.

    Ciasto na pierogi:
    1. Mąkę wsypujemy do miski.
    2. Dodajemy jajko, gorąca wodę i wyrabiamy Ciasto.
    3. Małe porcje farsz nakładamy na wycięte krążki i zlepiamy.
    4. Wodę na pierogi solimy i dajemy troszkę oleju, doprowadzamy do wrzenia.
    5. Pierogi gotujemy do czasu wypłynięcia.

    Pierogi z białą kiełbasą są gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować