PIEROGI RUSKIE OKRASZONE CEBULKĄ

4 (1 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

wykonanie własnoręczne

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na ciasto:1 kg mąki,
    2 łyżeczki soli,
    2 szklanki ciepłej wody(nie gorącej).
    farsz:Kilogram ziemniaków gotowanych(przepuszczonych przez prasę lub zmielonych),
    pół kilograma twarogu z wiaderka,
    2 cebule,
    3 -4 łyżki oleju,
    pół łyżeczki pieprzu czarnego,
    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ruskie okraszone cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Składniki na ciasto połączyć ze sobą wyrobić ciasto(powinno być elastyczne).Farsz na pierogi połączyć,cebulkę usmażyć na brązowo na oleju,dodać do farszu,wszystko dokładnie wymieszać.Gotowe ciasto rozwałkować,wycinać szklanką koła,nałożyć farsz,formować pierogi.Do garnka wlać 3 litry wody,osolić.Wkładać do gotującej się wody przygotowane pierogi(ja kładłam po 6 sztuk).Po wypłynięciu na wierzch gotować na wolnym ogniu jeszcze 5 minut.Okrasić skwarkami lub cebulą usmażoną.Z całości wyszło mi 60 sztuk.

Porady

Po ugotowaniu i ostygnięciu,włożyć pierogi do pojemników i można zamrozić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować