Pierogi ruskie z cebulką

4.97 (172 ocen)

  • 45 min

prosto i smacznie...polecam moje ulubione pierogi:)

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki maki pszennej
    1 szklanka ciepłej wody
    1 jajko

    Farsz do pierogów :
    około 700 g ziemniaków
    250 g sera tłustego białego
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz świezo zmielony do smaku
    szczypta kminku

    Do okraszenia::
    tłuszcz
    2 cebule
Wystaw ocenę:

4.97 (172 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi ruskie

Pierogi ruskie z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Farsz:
    Ziemniaki obierz , ugotuj w osolonej wodzie, odcedz i rozgnieść na puree. . Cebule obierz, pokrój w drobna kostke i zeszklij na maśle.
    Twaróg rozgnieć np.widelcem
    Składniki połącz se soba , wymieszaj i dopraw do smaku.

    2. Ciasto:
    Do maki dodaj jajko i stopniowo dodawaj wodę a nastepnie wyrób ciasto. Rozwałkuj je i wykrawaj niewielkie kółka. Na kazdym kawałku ciasta nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj brzegi.
    3. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Do wrzącej wody wrrzucaj pierogi , a gdy wypłyną odcedz.
    4. Cebule posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
    Gotowe odcedzone pierogi podawaj okraszone cebulka, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować