Piernik z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Piernik jest wilgotny . Idealnie nadaje się na świąteczny stół i nie tylko. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1/4 szklanki oleju
    25 dkg mąki
    2 jajka
    25 dkg cukru
    5 łyżek kakao
    1 przyprawa do piernika
    25 dkg cukinii drobno startej bez skórki
    2 łyżeczki sody
    10 dkg orzechów włoskich
    5 dkg śliwek suszonych
    dodatkowo;
    4 tabliczki czekolady gorzkiej
    1 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Piernik z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik z cukinii 1. Startą cukinię przecedź przez sitko odlej nadmiar soku.
  • Piernik z cukinii 2. Orzechy posiekaj. Śliwki pokrój w paski.
  • Piernik z cukinii 3. Jajka ubij z cukrem na puszysto. Do utartych jaj dodaj małymi porcjami olej, kakao, mąkę, cukinię sodę i cały czas miksuj. Dodaj orzechy i śliwki, wymieszaj. Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie to dodaj mąkę.
  • Piernik z cukinii 4. Przygotuj keksówkę o wym. 11x20 cm. Posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy .Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 min do suchego patyczka. Ciasto wystudzić. Pokruszoną czekoladę top na parze z masłem, ciepłą polewą polej ciasto. Udekoruj śliwkami i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Suszone śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować