Aromatyczna pieczeń z łopatki wieprzowej z czosnkiem. Dzięki korzennej marynacie mięso idealnie sprawdzi się na zbliżające się Święta. Pieczeń jest krucha, delikatna i pyszna, dlatego warto zastąpić nią kupne wędliny.
Użytkownik Oryginalny smak
w dniu 23.11.2017 20:18 opublikował przepis:
Mięciutki, lekko wilgotny i aromatyczny piernik z suszonymi śliwkami. Posypałam go tylko cukrem pudrem, ale jeśli chcecie polejcie go roztopioną czekoladą lub udekorujcie według uznania. Nie należy do tradycyjnych pierników „długo dojrzewających”, dlatego można go przygotować przed samymi Świętami i cieszyć się jego smakiem zaraz po upieczeniu Polecam :)
Użytkownik Oryginalny smak
w dniu 23.11.2017 20:09 opublikował przepis:
Pierogi chyba wszyscy znają i lubią. Dzisiaj zrobiłam z rydzami i czerwonym pieprzem. Do ciasta na pierogi dodałam szafran, dzięki czemu uzyskały ładny, żółty kolor i delikatny aromat. Po ugotowaniu usmażyłam na masełku. Pycha :)
Użytkownik Oryginalny smak
w dniu 20.10.2017 20:06 opublikował przepis: