Oryginalny smak

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 03.12.2017 15:11 skomentował:

Piernik z suszonymi śliwkami

Użytkownik Oryginalny smak w dniu 23.11.2017 20:42 opublikował przepis:

Pierogi z makiem

Świąteczne, słodkie pierogi z makiem, polane gorącym masłem z dodatkiem miodu i posiekanych orzechów włoskich. Rewelacyjne!

Użytkownik Oryginalny smak w dniu 23.11.2017 20:31 opublikował przepis:

Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem

Aromatyczna pieczeń z łopatki wieprzowej z czosnkiem. Dzięki korzennej marynacie mięso idealnie sprawdzi się na zbliżające się Święta. Pieczeń jest krucha, delikatna i pyszna, dlatego warto zastąpić nią kupne wędliny.
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 23.11.2017 20:18 opublikował przepis:

Piernik z suszonymi śliwkami

Mięciutki, lekko wilgotny i aromatyczny piernik z suszonymi śliwkami. Posypałam go tylko cukrem pudrem, ale jeśli chcecie polejcie go roztopioną czekoladą lub udekorujcie według uznania. Nie należy do tradycyjnych pierników „długo dojrzewających”, dlatego można go przygotować przed samymi Świętami i cieszyć się jego smakiem zaraz po upieczeniu Polecam :)
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 23.11.2017 20:09 opublikował przepis:

Ciasto snickers

Kakaowy biszkopt przełożyłam masą budyniową z dodatkiem masła orzechowego, na to położyłam warstwę herbatników, masę krówkową, solone orzeszki ziemne i czekoladowe ganache. Pycha!
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 23.11.2017 19:58 opublikował przepis:

Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym

Profiterole z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym. Schłodzone to niebo w gębie… :)
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 20.10.2017 20:32 opublikował przepis:

Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem

Pierogi chyba wszyscy znają i lubią. Dzisiaj zrobiłam z rydzami i czerwonym pieprzem. Do ciasta na pierogi dodałam szafran, dzięki czemu uzyskały ładny, żółty kolor i delikatny aromat. Po ugotowaniu usmażyłam na masełku. Pycha :)
Użytkownik Oryginalny smak w dniu 20.10.2017 20:06 opublikował przepis:

Semifreddo z malinami i orzechami nerkowca

Przepyszne semifreddo z malinami i uprażonymi orzechami nerkowca. Delikatne, kremowe i kwaskowe dzięki malinom.

To może cię zainteresować