Pieczone ziemniaki, jabłka z podsmażaną kapustką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Rodzinne danie

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    5 Jabłuszek
    Kapusta czerwona
    Koperek
    Sól
    Masło
    Przyprawa do ziemniaków Kamis
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekane ziemniaki

Pieczone ziemniaki, jabłka z podsmażaną kapustką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i jabłka obrać i pokroić na połówki, ułożyć na blaszce na środku ziemniaki obok jabłka, wysmarować ziemniaki masłem i posypać przyprawą i koperkiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 35 minut,: kapustę pokroić w paski i podsmażyć na patelni z masełkiem, dolewając troszkę wody żeby nie spalić i dusić pod przykryciem 15 min.posolic do smaku. Gotowe danie wyeksponować na talerze i degustować się smakiem.Smacznego !!!

Porady

Dolewać po troszkę wody do kapusty żeby nie spalić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować