Pieczone udka na kapuście

4.67 (3 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Poznaj mój przepis na danie z udek kurczaka, zapiekanych z kapustą. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne, a samo przygotowanie potrawy proste. Cała rodzina będzie zadowolona z dania.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 6 udek kurczaka
    • ½ główki kapusty białej
    • 1 papryka czerwona
    • 1 cebula
    • 200 g pasty paprykowej
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 marchewki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Pieczone udka na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1. Mięso myję, ususzam, kroję na połówki, przekładam do miski. Do mięsa dodaję pastę paprykową, jedną łyżkę oliwy z oliwek, sól, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na dwie godziny.
  • warzywa 2. Kapustę szatkuję, cebulę obieram, drobno kroję, papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam jedną łyżkę oliwy z oliwek, solę i dokładnie mieszam, Warzywa układam na dnie naczynia żaroodpornego.
  • udka 3. Na warzywach układam udka kurczaka, piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
  • danie 4. Danie gotowe. Podaję z ziemniakami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Udka na kapuście

To może cię zainteresować