Pieczone placki z kapustą / fit

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Placuszki warzywne z piekarnika to fajny sposób na pyszne i zdrowe danie. Na moim stole tym razem pikantne z kapustą.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta biała - 1/4 niedużej główki
    Marchew - 1szt
    Cebula - 1szt
    Ziemniak - 2szt
    Olej - 2 łyżki
    Jajka - 2szt
    Mąka pszenna - 2 łyżki
    Kasza manna - 2 łyżki
    Przyprawa do ziemniaków - 1 płaska łyżka
    Papryka chipotle mielona - 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Pieczone placki z kapustą / fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone placki z kapustą / fit 1. Ziemniaki ścieramy bardzo drobno. Odstawiamy na 5 minut, odlewamy nadmiar wody. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce, na grubszych oczkach. Mieszamy warzywa, dodajemy do nich jajka, olej, mąkę, kaszę i przyprawy.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy z masy kotlety.
  • 2. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut, w połowie obracamy.

    Placki podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ziemniaki Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować