Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny pomysł na przekąskę. Wystarczy kupić słoik ciecierzycy, dodać trochę oleju i ziół i upiec. Tanio, prosto i pysznie.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik ciecierzycy ( 40 dag )
    1 łyżka oleju
    czosnek suszony według uznania
    papryka słodka mielona według uznania
    oregano suszone według uznania
    bazylia suszona według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy. Mieszamy z olejem, ziołami i przyprawami. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. Ciecierzycę pieczemy w temperaturze 220 stopni aż będzie chrupiąca, czas zależy od naszego piekarnika, moja piekła się około 30 minut. Ciecierzycę od czasu do czasu mieszamy.
  • 3. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Im dłużej postoi to będzie twardsza. Można użyć dowolnych ziół i przypraw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować