Chrupiąca ciecierzyca

  • wyświetlono: 798 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Jeśli jesteś fanem podgryzania.Uwielbiasz chipsy.I inne chrupiące przegryzki.To proponuję Ci zdrowszą alternatywę.Pieczona ciecierzyca.Przyprawiasz jak masz ochotę i jak lubisz.

kamila19851

Składniki

puszka ciecierzycy

łyżka oleju rzepakowego

sól

ulubione przyprawy i zioła - ja użyłam chili

Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiąca ciecierzyca

  • 1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Przepłukujemy wodą. Wykładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.

    Przekładamy do miski, dodajemy olej rzepakowy, sól i doprawiamy wybranymi przyprawami.

    Pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku, ok. 30-40 minut.

Porady

Uwaga: można użyć suszonej ciecierzycy. Jednak najpierw należy ją namoczyć przez jakiś czas, a następnie ugotować do miękkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuciecierzycachipsyprzegryzki

Komentarze

Podobne przepisy

image-02cbahv

Dodane przez: beniawojt

CHRUPIĄCA CEBULKA

Świetna, smaczna i szybka przekąska...

Chrupiąca, pieczona cieciorka

Dodane przez: Kloruś

Chrupiąca, pieczona cieciorka

Ciecierzyca ujmuje mnie tym, że...

Krewetki w chrupiącej tempurze

Dodane przez: MonaLiza

Krewetki w chrupiącej tempurze

Krewetki chrupiącej tempurze ze...

Kalmary w chrupiącej tempurze

Dodane przez: MonaLiza

Kalmary w chrupiącej tempurze

Krążki kalmarów w delikatnej, chrupiącej...

Sezamowy hummus z ciecierzycy

Dodane przez: Alex M

Sezamowy hummus z ciecierzycy

Przepyszna pasta z ciecierzycy...

Pikantny humus z ciecierzycy

Dodane przez: igraszki losu

Pikantny humus z ciecierzycy

Pikantna, aromatyczna pasta z ciecierzycy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE