Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem

5 (3 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób

Prosta w wykonaniu, z dodatkiem gotowanych jajek smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 50 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    1 czerstwa kajzerka
    2 łyżki majeranku
    1 jajo
    1 cebula
    1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    2 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki soli


    PONADTO:

    5 jaj ugotowanych na twardo
    olej do wysmarowania formy
    bułka tarta do wysypania formy
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić na oleju.
    Jajka obrać.
    Bułkę namoczyć w letniej wodzie.
    Mięso wyrobić z surowym jajkiem, przyprawami, zeszkloną cebulką i lekko odciśniętą bułką.
    Formę 25x11 cm wysmarować olejem, wysypać bułką tartą.
    Na dno formy dać część mięsa, na środku w rzędzie ułożyć jajka i przykryć pozostałym mięsem.
    Wierzch wyrówanć.
    Piec 60 minut w 180 stopniach.
    Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować