Tacos z kurczakiem i warzywami

3.38 (26 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób

Popularna przekąską z tortillą, kurczakiem, warzywami i żółtym serem w roli głównej.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    300 g fileta drobiowego
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 duża cebula
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    200 g startego sera żółtego

    PONADTO:

    5 tortilli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    2 łyżeczki oregano
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3.38 (26 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tacos z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem, paprykami, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszać. Usmażyć na rumiano.

    Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę.

    Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zeszklić na odrobinie oleju.

    Z tortilli wyciąć krążki o średnicy 9 cm.

    Kurczaka, papryki, cebulę, natkę pietruszki, odsączoną kukurydzę i część startego sera wymieszać.

    Każdy krążek wypełnić nadzieniem, układać kolejno jeden obok drugiego dookoła rantu naczynia do zapiekania - środek zostawić pusty. Tortille posypać po wierzchu resztą startego sera.

    Całość zapiec ok 10 minut w 200 stopniach do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować