Pieczeń z mięsa mielonego i papryki

5 (149 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tą pieczeń podaję na zimno i na ciepło. Może być przystawką, a za razem daniem głównym na obiedzie. Kusi nie tylko aromatem, ale także wyglądem.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. mielonego mięsa np. z szynki
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 jajka
    1 bułka kajzerka
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 szczypty mielonej słodkiej papryki
    2 szczypty soli
    1 szczypta mielonego pieprzu
    Dodatkowo:
    długa, wąska blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z mięsa mielone i papryki 1. Bułkę namaczam w mleku. Cebulę i paprykę oczyszczam i kroję w kosteczkę. Do mięsa dodaję: jajka, czosnek, odciśniętą bułkę,paprykę i cebulę, pozostałe zioła i przyprawy, wyrabiam na jednolitą masę. Nakładam do przygotowanej blaszki. Piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować