Pieczeń w warzywach

4.5 (198 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Warzywa duszone w towarzystwie mięsa, nabierają specyficznego smaku.

Składniki:

  • 1kg mięsa pieczeniowego
    2 cebule
    ½ cukinii
    2 marchewki
    1 liść laurowy
    3 ziela angielskie
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, wegeta, ostra papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obsmażanie mięsa 1. Mięso oczyścić, osolić i posypać z wierzchu pieprzem, położyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z każdej strony na rumiano. Gdy mięso obsmażymy z każdej strony, podlać wodą tak by było do połowy przykryte, posypać z wierzchu ostrą papryką, dodać liść laurowy i ziela angielskie, przykryć. Mięso podlewać wodą co jakiś czas w celu uzupełnienia płynu
  • krojenie mięsa 2. Mięso wystudzić, pokroić na plastry grubości 1cm, ułożyć na patelni.
  • dodac cebulę 3. Cebulę pokroić w piórka, dodać wraz z ząbkami czosnku do mięsa, dusić kilka minut.
  • dodać warzywa 4. Cukinię pokroić w większą kostkę, a marchewkę w plastry, dodać do mięsa i dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować