Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 5 osób

Prosta, choć niekoniecznie szybka przekąska, dobra na świąteczny stół. Ja przygotowałam ją z prostym, ale bardzo smacznym farszem, Wy, możecie go dowolnie zmienić.

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki na 10 pieczarek:

    10 pieczarek o dużych kapeluszach
    2 jajka, duże, organiczne
    1 cebula, mała
    1 łyżeczka musztardy gruboziarnistej
    Sól morska i kolorowy pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane 1. Jajka ugotować na twardo.
  • Pieczarki faszerowane 2. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni.
  • Pieczarki faszerowane 3. Pieczarki umyć, odciąć i pokroić nóżki, a kapelusze delikatnie wydrążyć.
  • Pieczarki faszerowane 4. Nóżki dodać do cebuli, podsmażyć, a potem przez chwilę dusić.
  • Pieczarki faszerowane 5. Pod koniec duszenia, przyprawić.
  • Pieczarki faszerowane 6. Kapelusze usmażyć na innej patelni z obu stron, tak, aby nie były surowe. Po wyjęciu z patelni posolić.
  • Pieczarki faszerowane 7. Jajka, cebulę z pieczarkami i musztardę włożyć do blendera i miksować przez 10 - 20 sekund, do połączenia składników.
  • Pieczarki faszerowane 8. Masę nałożyć do szprycki i wyciskać do kapeluszy. Podawać jako przystawkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować