Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • wyświetlono: 78825 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Fantastyczna sprawa na start każdej imprezy :) Nawet na małe spotkanie w gronie znajomych

livia32
  • 80min

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego(ja mam z łopatki)
20 dużych pieczarek
2 ząbki czosnku
Cebula
Sól i pieprz do smaku
Oregano
Bazylia
Trochę startego sera

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • 1. Oczyścić pieczarki, główki zostawić a nóżki posiekać i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą oraz czosnkiem i przyprawami.
  • 2. Jak ostygnie dodać do surowego mielonego.
  • 3. Główki pieczarek dobrze posolić i po pierzyć w środku i na zewnątrz
    Można dla ułatwienia troszkę oliwki wlać na talerzyk, mocno przyprawić i np. silikonowym pędzelkiem posmarować pieczarki
  • 4. Nałożyć mięso do główek pieczarek.
    Piec 1 godz w nagrzanym piekarniku do 180 st.
  • 5. Na parę minut przed końcem posypać startym serem.

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Porady

Pieczarki generalnie są bez smaku więc dobrze jest przygotować całość dzień wcześniej, żeby dobrze przeszły przyprawami, wtedy będą smaczniejsze.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkisylwesterzakąski

Komentarze

Podobne przepisy

image-1wtd46e

Dodane przez: monika016

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami...

Rurki możemy jeść nie tylko na...

niespodzianka w cukiniowej sukience

Dodane przez: Koronowianka

Kwiaty cukinii faszerowane mięsem mielonym...

Pięknie wyrosła mi cukinia na działce:)...

Papryka faszerowana

Dodane przez: seline

Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem

Przepis ciągle wykorzystywany przeze...

image-1hp97ag

Dodane przez: Magster

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM W SOSIE...

Świetny sposób an wykorzystanie...

Kajzerki z mięsem mielonym i serem.

Dodane przez: Treissi

Kajzerki faszerowane mięsem mielonym i serem

Proste w przygotowaniu, pyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE