Monika Królikowska
Zrobiłam te babeczki dla mojej córki na pierwsze urodziny. Smakowały wszystkim gościom, a szczególnie dzieciom. Są świetną zdrową przekąską bez cukru.
0 (0 ocen)
Porady
Babeczki w smaku są bardzo słodkie dzięki suszonym owocom i bananowi, więc nie trzeba w ogóle dodawać do nich cukru. Oczywiście polecam kupować suszone owoce bez dodatku substancji słodzących i konserwujących, a sok jabłkowy 100% - ja użyłam takiego dla dzieci w szklanej butelce. Babeczki najlepiej upiec w silikonowych foremkach, bo bardzo łatwo się je wyciąga na gorąco i po ostygnięciu i nie przyklejają się. Piekłam je także w papierowych papilotkach, jednak ciasto bardzo się do nich przykleja nawet po ostygnięciu. Natomiast foremki metalowe należy dobrze wysmarować tłuszczem i wyciągać babeczki gdy ostygną. Foremek silikonowych nie trzeba wcześniej smarować. Babeczki można udekorować roztopioną gorzką czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów, posiekanymi orzechami czy suszonymi owocami. Smacznego.
Komentarze