Pasztet z sokiem z pomarańczy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny pasztet, który zadowoli każde podniebienie

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wątróbki drobiowe: 450 gramów
    - masło stopione: 450 gramów
    - bulionetka pieczeniowa: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - sok z pomarańczy: 100 mililitrów
    - biały pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z sokiem z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekamy drobno cebulę. Na 3 łyżkach masła szklimy cebulkę i dodajemy do niej.
    oczyszczoną z błon i pokrojoną drobno wątróbkę, smażymy ok.8 minut.
    Dodajemy bulionetkę pieczeniową, doprawiamy białym pieprzem i smażymy jeszcze chwilę aż wszystko się połączy
    Miksujemy całość na gładką masę za pomocą blendera. Do masy wlewamy 100 ml soku z pomarańczy oraz resztę masła i dokładnie raz jeszcze miksujemy, ewentualnie doprawiamy jeszcze pieprzem. Uzyskaną masę przekłądamy do wysmarowanej masłem podłużnej formy i schładzamy w lodówce przez 3-4 godziny. Doskonały na świąteczny stół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować