Pasztet z selera

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

całkiem smaczny pasztet z selera

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży seler
    cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    1/2 szkl. bułki tartej
    gałka muszkatołowa
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.
    Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.
  • 2. Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)
  • 3. Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem
  • 4. Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem;
    Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować