Pasztet z mięsa rosołowego

0 (0 ocen)

  • 9 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś poleca się przepis na pasztet przygotowany z mięsa rosołowego a mianowicie z udek które były gotowane w rosole, jeżeli spodoba się wam przepis zapraszam do skorzystania

  • 9 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 spore udka drobiowe,
    3 łyżki bułki tartej drobnej,
    0,5 łyżki przyprawy do pasztetu,
    1 łyżeczka czosnku staropolskiego,
    1 porcja warzyw z rosołu,
    3 chochle rosołu,
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet drobiowy

Pasztet z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet 1. Mięso z rosołu oczyścić z kości, przemielić przez maszynkę, dodać przyprawy oraz rosół wymieszać i pozostawić na 15 minut aby dodana bułka napęczniała
  • pasztet 2. Przygotowany pasztet przełożyć do niewielkiego naczynia wysmarowanego olejem, wstawić do zimnego piekarnika ustawionego na 230 stopni i piec 50- 55 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika
  • pasztet 3. Swojski pasztet najlepiej smakuje ze swojskim pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować