Pasztet z mięsa rosołowego

4.5 (182 ocen)

  • 2 godz.

Potrawę tą przygotowujemy z mięsa z niedzielnego rosołu z którym nieraz niewiemy co zrobić

  • 2 godz.

Składniki:

  • mięso z rosołu 1kg
    0,5kg wątróbki wieprzowej
    dwie suche bułki
    0,5litra bulionu (rosół)
    5 jajek
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
    duża cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso , wątróbkę i cebule mielimy przez maszynkę dwa razy i wrzucamy do większego garnka żeby można było wymieszać.Bułki namaczamy w bulionie.
  • Mieszanie pasztetu 2. Do garnka ze skręconym mięsem wlewamy bulion z bułkami, wbijamy jajka,i dokładnie mieszamy
  • 3. Dobrze wymieszane mięso doprawiamy przyprawami .Gotową masę wykładamy do foremek . Foremki przed włożeniem mięsa smarujemy smalcem .pieczemy w piekarniku półtorej godziny w 180 C

Porady

Do mięsa drobiowego można też dodać mięsa wiepszowego będzie bardziej aromatyczny i apetyczny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować