PASZTET z MIĘSA

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

PASZTET z MIĘS MIESZANYCH

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 270 g łopatki wieprzowej
    270 g boczku
    250 g piersi z kurczaka
    250 g wątróbki drobiowej
    250 g wołowiny
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    4 liście laurowe
    2 cebule
    5 łyżek bułki tartej
    4 jajka
    sól i pieprz do smaku
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, boczek, pierś z kurczaka i wołowinę obsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka z wodą, obranymi warzywami i liśćmi laurowymi. Gotujemy 50-55 min.
    Wątróbkę obsmażamy na patelni.
    Bułkę moczymy w niewielkiej ilości wody.
    Ugotowane mięso, obsmażoną wątróbkę i warzywa studzimy.
    Wyrzucamy liście laurowe.
    Mięso, warzywa, cebule i namoczoną bułkę dwukrotnie mielimy maszynką do mielenia mięsa.
    Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową. Mieszamy, przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 200 stopniach przez 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować