PASZTET Z DYNI I PIECZAREK

4.44 (201 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny jarski pasztecik, smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g obranej dyni bez pestek
    200 g pieczarek
    2 jajka
    2 ząbki czosnku
    pól szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki płatków owsianych
    sól, pieprz, imbir
Wystaw ocenę:

4.44 (201 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z dyni i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Cebulę siekamy, szklimy.
    *Dynię ścieramy na tarce na duzych oczkach, tak samo postępujemy z pieczarkami. Dokładamy starte warzywa do cebuli, podduszamy razem ok 15 minut.
    * Warzywa zabieramy z patelni, dodajemy jajka, bułkę tartą, płatki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dobrze mieszamy. Gotowe wykładamy do blaszki, pieczemy ok godziny w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować