REKLAMA

PASZTET Z DYNI I PIECZAREK

wyświetlono: 6557 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Pyszny jarski pasztecik, smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

opublikowany: 10.10.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g obranej dyni bez pestek
    200 g pieczarek
    2 jajka
    2 ząbki czosnku
    pól szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki płatków owsianych
    sól, pieprz, imbir
Ocena:

(średnia 4.47 z 191 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. *Cebulę siekamy, szklimy.
    *Dynię ścieramy na tarce na duzych oczkach, tak samo postępujemy z pieczarkami. Dokładamy starte warzywa do cebuli, podduszamy razem ok 15 minut.
    * Warzywa zabieramy z patelni, dodajemy jajka, bułkę tartą, płatki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dobrze mieszamy. Gotowe wykładamy do blaszki, pieczemy ok godziny w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anita176 20190925_154312

Pasztet z dyni i pieczarek

Bardzo smaczna propozycja na jesienny obiad

kategoria: Pasztet opublikowany: 21.09.2019 | wyświetlono: 248 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: MagdalenaS MagdalenaS

Pasztet z jajek i pieczarek

Pasztet z jajek z dużą porcją zieleniny jest naprawdę pyszny, u mnie wszystkim smakuje:)

kategoria: jajko Pasztet opublikowany: 18.04.2014 | wyświetlono: 8959 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE