PASZTET Z DYNI I PIECZAREK

  • wyświetlono: 3443 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Pyszny jarski pasztecik, smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

IMG_20190707_173458_367
  • 12 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

800 g obranej dyni bez pestek
200 g pieczarek
2 jajka
2 ząbki czosnku
pól szklanki bułki tartej
1/3 szklanki płatków owsianych
sól, pieprz, imbir

Sposób przygotowania przepisu:

PASZTET Z DYNI I PIECZAREK

  • 1. *Cebulę siekamy, szklimy.
    *Dynię ścieramy na tarce na duzych oczkach, tak samo postępujemy z pieczarkami. Dokładamy starte warzywa do cebuli, podduszamy razem ok 15 minut.
    * Warzywa zabieramy z patelni, dodajemy jajka, bułkę tartą, płatki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dobrze mieszamy. Gotowe wykładamy do blaszki, pieczemy ok godziny w 170 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

DyniaPasztetpasztet z dyni

Komentarze

Podobne przepisy

Jesienny pasztet z czerwonej soczewicy

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Jesienny pasztet z czerwonej soczewicy z...

Jesień jest pyszna i kolorowa....

image-119q5bj

Dodane przez: paulette17

TOSTY Z PASZTETEM, PIECZARKAMI I SEREM

Tosty z pasztetem są bardzo oryginalne...

image-10yc8la

Dodane przez: xamelka1

Pasztet drobiowy z pieczarkami,marchewką...

Z kromką pieczywa smakuje rewelacyjnie

Pasztet  jaglany z pieczarkami i porem

Dodane przez: Sabcia

Pasztet jaglany z pieczarkami i porem

Pyszna alternatywa dla pasztetu...

Pasztet jaglany z pieczarkami i suszonymi grzybami

Dodane przez: czerrrwonaporzeczka

Pasztet jaglany z pieczarkami i suszonymi...

Pasztet jest niesamowicie pachnący,...

pasztet z dyni

Dodane przez: Brenia

Pasztet z dyni

Bezmięsny, delikatny pasztet.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE