Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bardzo dobry. Piekłem pierwszy raz. Wszystkim smakuje.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 szklanki startej cukinii ( odcisnąć ) gdy jest soczysta
    2 szklanki bułki tartej
    1/2 szklanki oleju
    200 g żółtego sera - zetrzeć
    3 jajka- białka ubić na pianę i wymieszać na końcu
    6-7 pieczarek - zetrzeć
    2 cebule - w kostkę smażyć
    zielona pietruszka ( pęczek )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Foremka na pasztet 1. Wszystko wymieszać dodając vegetę, pieprz ziołowy, prawdziwy, według gustu.
    Nakładać do foremek, ubić, uformować, wychodzi około 2 foremki.
    Piec w 180 * C przez około 1 godzinę.
    Ja robię z 1 i 1/2 porcji wychodzi 5 foremek.

Porady

Ja robiłem w 3 mniejszych foremkach i wyszły 3 foremki. Czyli długością były krótsze a szerokością większe. Firma mojej foremki to Ravi zakupiona w Delikatesach Centrum. Zdjęcie foremki jest dodane do sposobu wykonania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować