Pasztet pieczarkowo - serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwa jajka ugotuj na twardo. Pieczarki pokrój drobno i zrumień na maśle,dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Cebulę obierz, posiekaj. Seler, pietruszkę zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli,następnie zrumień . Odstaw wszystko do przestygnięcia. Schłodzone składniki zmiel z jajkami na twardo w maszynce na średnim oczku .
Przełóż do miski dodaj roztrzepane jajko, śmietanę, kaszę mannę, tymianek .Wymieszaj i przełóż do foremki do zapiekania wysmarowanej tłuszczem. Po pierwszej i drugiej warstwie dodaj ser.Wierzch posyp tymiankiem. Zapiekaj w temperaturze około 180 C przez jakieś 30 minut.Wystudź i wstaw na noc do lodówki. Można posypać koperkiem.Smacznego.
Komentarze