57

Gosia Skrzypczak

O mnie:

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce.

Liczba punktów za aktywność
18
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
57
image-0f7ofjw
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 04.03.2015 11:26 opublikował przepis :

Chłodnik śledziowy z ziemniakami w mundurkach

U nas w domu w piątki nie jemy mięsa, a ten przepis Mama zna jeszcze ze swojego rodzinnego Wilna. Robimy go głównie w lecie, ale teraz w trakcie Wielkiego Postu podany z gorącymi ziemniakami w mundurkach smakuje równie dobrze. Nie są to śledzie w śmietanie, a właśnie zimna zupa. Polecam.

image-0uo9qyp
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 04.03.2015 03:24 opublikował przepis :

Pieczona dynia hokaido z olejem sezamowym

Zapraszam na bardzo proste danie, a mianowicie dynię pieczoną w formie niewielkich łódeczek. Smakuje wybornie jako samodzielna potrawa lub wkomponowana jako skłądnik sałatki.

image-07p2uft
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 23.02.2015 12:10 opublikował przepis :

Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem

Uwielbiam kruche ciasta z dodatkiem rozmaitych owoców, maku czy orzechów. Dzisiaj zapraszam na cisto ze śliwkami i masą budyniową, pyszne i bardzo łatwe, a co najważniejsze, zawsze się udaje. Najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu.

image-15l2ihv
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 23.02.2015 10:21 opublikował przepis :

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową z szynką

Propozycja dla osób, które lubią dopieszczać swoich bliskich nie tylko smakiem, ale i urozmaiconym podaniem potraw. Zwykła jarzynowa sałatka z kilkoma plasterkami szynki, może przecież wyglądać inaczej.

image-098o7ra
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 23.02.2015 10:00 opublikował przepis :

Domowa szyneczka

W domu wędlinę robimy nie tylko na święta, to stały element każdego miesiąca. Zawsze można ją doprawić ulubionymi przyprawami wybierając odpowiednie mięso, a potem upiec, ugotowć, czy uwędzić. Dzisiaj proponuję wersję gotowania w rękawie, jest bardzo smaczna i soczysta.

image-21dos88
Użytkownik Gosia Skrzypczak w dniu 22.02.2015 12:25 opublikował przepis :

Skrzydełka w galarecie

Lubicie galaretkę z kurczaka? Pewnie tak. Podejrzewam jednak, że mało kto przygotowuje ją w taki sposób.To w sumie nie galareta, a skrzydełka nią pokryte. Jeśli nie lubisz się pobrudzić przy jedzeniu, ten przepis nie jest dla Ciebie, ale gdy jest zgoła inaczej, zapraszam do dalszego czytania.

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.