Kotlet schabowy z marynaty cytrynowej

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie, wspaniały dodatek do drugiego dania.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlet schabowy 4 szt.
    Olej cytrynowy 3 łyżki
    Musztarda 2 łyżeczki
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kotlet schabowy z marynaty cytrynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety posypać solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem. Olej wymieszać z musztardą,. Kotlety przełożyć do miseczki, zalać przygotowaną marynatą i odłożyć do lodówki na godzinę. Następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować