Drobiowy pasztet bez pieczenia

4.51 (154 ocen)

Nie ma jak domowy pasztet, wiesz co jesz, a ten dodatkowo jest nie zbyt czasochłonny i niezbyt drogi, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 cebula
    1 ząbek czosnku
    540 g piersi z kurczaka
    500 g drobiowej wątróbki
    2 łyżki oleju
    ¾ szklanki czerwonego wina
    2 łyzki masła
    1 łyżeczka soli
    1 łyzeczka pieprzu
    1 łyżeczka suszonego majeranku
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Drobiowy pasztet bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w średnią kostkę pierś. Podsmażać około 10 minut.
  • 2. W tym czasie wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Dodać do kurczaka i smażyć razem przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem i wlać wino. Dusić aż płyn całkiem odparuje.
  • 3. Zdjąć z ognia i zblendować na gładko lub przełożyć do malaksera i dokładnie zmiksować. Dodać mało i ponownie zmiksować. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą i przełożyć masę mięsną i wyrównać łyżką. Ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować