Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado.

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wyborna przekąska na okolicznościowe przyjęcie.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polędwiczka z dorsza 40 dag
    Awokado 2 szt.
    Olej cytrynowy z bazylią 2 łyżki
    Limonka
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki
    Cebula biała średnia 1 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pokroić dosyć drobną kostkę, skropić sokiem z limonki i odstawić do lodówki na pół godziny, po czym dokładnie odsączyć. Awokado, cebulę obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z polędwiczką, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, olej cytrynowy z bazylią i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce i podawać. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować